Mildam is trots op eerste periode tegen Jubbega

MILDAM – Na de promotiewedstrijd thuis tegen Haulerwijk op 24 mei jongstleden citeert de Leeuwarder Courant de ambities van Mildam. Een verdiende promotie waar de club heel lang op heeft moeten wachten. Op de vraag of het doel voor seizoen 2015-2016 handhaven in de vierde klasse is. Is het antwoord duidelijk geweest. Handhaven is voor Mildam in de vierde klasse geen doel, we gaan voor een plek bij de eerste vijf plaatsen en willen graag een periode. Een half jaar later is de eerste periode voor Mildam een feit. Zondag werd op neutraal terrein bij Read Swart in de Knipe de beslissingswedstrijd met 3-2 gewonnen van Jubbega.

Tijdens de laatste wedstrijd van de eerste periode speelden beide ploegen in Jubbega tegen elkaar. Mildam won verdiend met 1-2 waardoor beide ploegen exact gelijk eindigden in de stand om de eerste periode. Drie weken later is het wederom Mildam welke de tweestrijd wint en de eerste prijs van het seizoen te pakken heeft.

Buurclub Read Swart was gastheer voor deze derby. Gelet op de weersomstandigheden en voorspellingen had de gastheer veel tijd en energie gestoken om de wedstrijd oor te laten gaan en faciliteiten te bieden aan de supporters van beide clubs.

De wedstrijd

Mildam begon sterk aan de wedstrijd en was in het begin duidelijk de bovenliggende partij. Dit resulteerde echter in slechts één treffer. Na ruim tien minuten spelen schoot Harmen van der Spoel net van buiten de zestien raak. Na de openingstreffer verzuimde Mildam een tweede treffer te maken en naarmate de eerste helft vorderde kwam Jubbega beter in de wedstrijd. De gelijkmaker voelde je aan komen en deze bleef ook niet uit. Peter Hoekstra trad enkele malen goed op, maar nog voor de rust had Jubbega de 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong door twee treffers van Eric Mulder. Mildam miste aan het eind van de eerste helft nog de kans op de gelijkmaker toen de strafschop van Jan de Jong via de onderkant van de lat weer het veld in kwam.

Tweede helft

In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft, een sterker startend Mildam zonder grote kansen te creëren. Ook nu nam Jubbega het initiatief langzamerhand over zonder ook dat zij gevaarlijk werden. De wedstrijd bleef spannend en werd vooral op het middenveld gespeeld. Plots scoort Mildam de gelijkmaker (2-2), een fantastisch afstandsschot van Mark Brandsma vloog rechtstreeks in de kruising. Deze treffer gaf Mildam een boost.

Met nog circa 20 minuten te spelen werd Mildam steeds dreigender en met Harmen Wagenaar en Machiel van Oosten dichtbij de winnende treffer. Peter Hoekstra moest nog een keer handelend optreden door een vrije trap uit de kruising te tikken. De 2-3 viel uiteindelijk, niet onverdiend, voor Mildam. In blessuretijd sneed Mildam via de linkerkant door de verdediging van Jubbega en was het uiteindelijk Harmen Wagenaar die koeltjes afrondde. De vijf minuten blessuretijd die volgden veranderde niets meer in de score. Mildam speelde de wedstrijd rustig uit en heeft haar eerste prijs van het seizoen binnen.

De eerste periodetitel in de vierde klasse, waardoor Mildam zich sowieso heeft verzekerd van een toetje aan het eind van het seizoen. Wat de komende maanden nog meer brengt zullen we zien. Feit is dat de ploeg prima voetbalt speelt, uitstekend meedoet om de bovenste plaatsen en aan de achterkant diverse talenten uit de A-junioren staan te wachten. Wat een ontwikkeling in twee jaar tijd.

Bron: Tweenul.nl

Beslissingswedstrijd VV-Mildam 1 (update)

VV-Jubbega-VV-Mildam 22-11-2015

Op zondag 22 november speelt Mildam wederom tegen Jubbega voor de
eerste periode titel in de vierde klasseB.
Deze wedstrijd vindt plaats op neutraal terrein welke op korte
termijn wordt aangewezen door bestuur en selectie van onze vereniging.

Noteer als supporter alvast deze datum en moedig onze eerste selectieaan bij deze belangrijke wedstrijd.